Nyheter

Tonåring gripen för mordförsök – offret kan bli blind av sina skador

Osby Artikeln publicerades
Två polispatruller var ännu på plats tidigt lördagsförmiddag. Teknikerna anlände runt klockan 10.
Foto: Lasse Ottosson
Två polispatruller var ännu på plats tidigt lördagsförmiddag. Teknikerna anlände runt klockan 10.

 

Polisen utreder ett misstänkt försök till mord efter en händelse i Osby på fredagskvällen. En 16-årig pojke är anhållen. En man i 20-årsåldern fördes för operation i Lund, men skadorna gör att han förmodligen kommer att bli blind på ena ögat.

En man i 20-årsåldern skadades efter att troligtvis ha fått en kniv i ögat.

– Förmodligen blir han blind på ena ögat, säger inre befäl i Kristianstad, John Sjöblom.

Händelsen misstänks ha skett utomhus i närheten av ishallen i Osby vid 22-tiden på fredagskvällen. Målsäganden ska till en början inte ha velat berätta för polis hur han skadats, men under natten uppgav han att han blivit knivskuren. Polisen inledde då en förundersökning om försök till mord alternativt försök till dråp. På lördagsmorgonen var rubriceringen satt till mordförsök. Och en 16-årig pojke har kunnat gripas. Han anhölls under lördagsförmiddagen och var fortsatt anhållen under söndagen.

– Den misstänkte är precis hörd och nu får vi värdera hans uppgifter, sa John Sjöblom klockan 15.15 på lördagen.

Runt klockan tio anlände polisens tekniker till platsen.

– Det är den platsen vi misstänker är brottsplatsen och där är det viktigt att göra en teknisk undersökning, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral vid 11-tiden.

På lördagsmorgonen var det oklart om mannen i 20-årsåldern hade en eller flera skador.

– Som det kommer in till oss är det initialt konstaterat till en skada och han är vaken och talbar, säger Göransson.

De båda männen, 20-åringen och 16-åringen, är inte obekanta för varandra, men i övrigt kunde polisen under lördagen inte uttala sig om deras relation mer än att det inte handlar om ett rent överfall.

Den skadade 20-åringen har kunnat höras hjälpligt av polis efter att han opererats.

– Vi fick avbryta på grund av att han hade sådana smärtor.

Nu väntar kompletterande förhör med både honom och den misstänkte 16-åringen. Polisen har också gjort några beslag och inväntar analysbeskedet efter att teknikerna gjort sitt på den misstänkta brottsplatsen.

Polisen tar gärna emot tips från personer som kan ha iakttagit något vid brottsplatsen.

Foto: Lasse Ottosson
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.