Annons
Nyheter

Ungdom sexofredade skolkamrater

En 16-årig pojke i Malmö har dömts för sexuellt ofredande och misshandel mot tre av sina skolkamrater i högstadiet.
Malmö • Publicerad 5 oktober 2017 • Uppdaterad 6 oktober 2017

En högstadieelev i Malmö döms för tre fall av sexuellt ofredande och två fall av misshandel. Det är tre skolkamrater som har utsatts. Enligt tingsrätten har trakasserierna skett systematiskt, skriver Sydsvenskan.

Flickorna vittnar om uppdragna kjolar, händer innanför tröjan och på rumpan. Misshandelfallen rör tillfällen då han har slagit en av flickorna på rumpan och handen med en linjal. Det ska främst ha skett på rasterna och flickorna säger att det under några veckor skedde dagligen.

Annons

Pojken som i dag är 16 år hävdar i förhör att alla anklagelser är lögn. Men tingsrätten anser att han är överbevisad och han döms till 50 timmars ungdomstjänst och att betala skadestånd till flickorna på vardera 21 000, 16 000 och 10 400 kronor. Flickorna var under 15 år vid samtliga tillfällen för brotten.

Tingsrätten uttrycker sig i skarpa ordalag i domen och menar att fallet ger ”intrycket av att de vuxna på skolan kapitulerat och undandragit sig ansvar”.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons