Annons

USA klart för VM-kvartsfinal

Ishockey • Publicerad 19 maj 2019
Dylan Larkin, mitten, firar sitt mål mot Tyskland.
Dylan Larkin, mitten, firar sitt mål mot Tyskland.Foto: Petr David Josek/AP/TT

USA kan pusta ut. 3–1 mot Tyskland i grupp A innebär att en plats i kvartsfinalen i ishockey-VM är säkrad. Men amerikanerna blev ordentligt pressade; efter två perioder var ställningen 1–1 och Tyskland, som föll tungt mot Kanada i matchen före med 1–8, stod upp bra.

Men i den sista perioden kom de viktiga målen som gör att USA kan gå ut avslappnat i den sista gruppspelsmatchen mot Kanada.

Annons

James van Riemsdyk hittade Dylan Larkin som satte sitt tredje mål i mästerskapet till 2–1, och i powerplay kunde USA sedan utöka till 3–1.

– Vi visste att vi hade två tuffa matcher i Tyskland och Kanada, och att det är svårt att ta en plats i kvartsfinalen. Så att vinna är jättestort, säger Larkin i SVT.

I samma grupp besegrade Finland planenligt Frankrike – men fick trots ett stort spelövertag "bara" med sig 3–0 från mötet. Finland är dock nära gruppsegern och ställs i den sista gruppspelsmatchen mot Tyskland.

I Sveriges grupp B tog Tjeckien en utklassningsseger med 8–0 mot Österrike.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons