Nyheter

Brand i klubbhus vid Björkvallen – misstanken rör grov skadegörelse

Kristianstad Artikeln publicerades
Foto: Mikael Nilsson

Räddningstjänsten ryckte ut till Kristianstad FC:s klubbhus vid Björkvallen under natten till onsdagen.

Polisen misstänkte inledningsvis mordbrand. Men ingen person ska ha skadats.

Larmet om branden kom klockan 01.50. Det ska ha brunnit i fasaden på huset, i vilket det finns omklädningsrum och samlingslokal, och spritt sig vidare uppåt.

– Vi har släckt ner fasaden. Men det har tagit sig uppe på vinden, så vi håller på och försöker dämpa det där. Vi använder skärsläckare, vatten under högt tryck, för att komma in i konstruktionen, säger Johan Wendt, inre befäl vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Han har inga uppgifter om skadade personer. Polis åkte till platsen, men inte ambulanspersonal.

Räddningstjänst från Tollarp och Kristianstad arbetade med branden.

– Just nu står det och väger, om vi får träff på det och klarar det eller om det kryper vidare, säger Wendt klockan 02.40.

Strax före klockan 04 låter han mer hoppfull. Personalen är fortfarande kvar.

– Det går framåt. Det verkar som att vi lyckas släcka.

Taket är i plåt och under det finns ett gammalt papptak.

– Det brukar vara svårt att komma åt, men de har nog lyckats hyfsat. Fördelen med det är att det då inte har runnit ner en massa vatten i fastigheten. Det finns säkert en del rök- och brandskador, men det verkar inte som att det brinner ner till grunden i alla fall, säger Johan Wendt.

Vid 05-tiden ska räddningstjänsten ha lämnat platsen medan polis var kvar och bevakade och platsen spärrades av i väntan på tekniker. Inledningsvis rubricerades händelsen som misstänkt mordbrand.

– Det är ingen totalbrand, säger Peter Frostlund, jourförundersökningsledare vid polisen i Kristianstad.

På onsdagseftermiddagen var den tekniska undersökningen klar och då ändrades brottsrubriceringen till grov skadegörelse genom brand.

Teknikerna hade tagit vara på föremål som skulle skickas på analys, främst för att ta reda på brandorsaken.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.