Annons
Nyheter

Föräldrar misstänks för tortyr

En syskonskara på 13 personer, i åldrarna 2 till 29 år, har räddats från ett hus i Kalifornien i USA. Flera barn var fastkedjade i sängarna.
USA • Publicerad 16 januari 2018
Polisen gick in i huset och hittade 13 syskon. Arkivbild.
Polisen gick in i huset och hittade 13 syskon. Arkivbild.Foto: Robert Casillas

Upptäckten gjordes när en flicka flydde från huset i Perris, omkring 11 mil öster om Los Angeles, och larmade polisen.

I huset fanns vad som vid första anblick såg ut att vara en grupp barn, men det visade sig att sju av dem i själva verket var vuxna.

Annons

"Offren verkade vara undernärda och mycket smutsiga", skriver polisen i ett uttalande.

Syskonen sade till poliserna som kom in i huset att de var utsvultna.

Polisen trodde först att flickan som flytt var tio år gammal, men hon är 17.

"Det visade sig att flera av barnen var fjättrade vid sängarna med kedjor och hänglås i en mörk och illaluktande omgivning, och föräldrarna kunde inte ge en logisk förklaring till varför barnen var fastbundna på det sättet", skriver polisen.

Det är oklart varför föräldrarna – en 57-årig man och en 49-årig kvinna – höll barnen fångna, och polisen har inte gått ut med fler detaljer. Paret misstänks för tortyr och för att ha äventyrat barnens hälsa.

Barnen hölls fångna i ett bostadsområde där villor med en eller två våningar står tätt ihop.

På en Facebook-sida som verkar tillhöra föräldrarna finns bilder där paret är klädda i bröllopskläder, omgivna av tio döttrar i lila klänningar och tre söner i kostymer.

KB/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons