Annons
Nyheter

Vallokal utrymd – bombtekniker på plats

En vallokal i Ljungskile i Uddevalla kommun har utrymts efter att ett okänt föremål hittats.
Bombtekniker har anlänt till skolan.
EU-val (TT) • Publicerad 26 maj 2019
Polisen är plats vid vallokalen i Uddevalla. Arkivbild.
Polisen är plats vid vallokalen i Uddevalla. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Enligt Christer Fuxborg, polisens presstalesperson, har de som jobbat i vallokalen – som ligger i en skola – hittat ett föremål i närheten.

-Det var så lite folk att de tog en sväng runt skolan för att plocka skräp. De hittade föremålet 150–175 meter från skolan, och tog det med sig och lade det på en bänk på skolgården, säger han till TT.

Annons

Valarbetarna larmade polis strax efter 11, och patrullen kunde inte bedöma om föremålet var farligt eller inte.

-För att ha både hängslen och livrem tar vi till de här åtgärderna och spärrar av 300 meter i diameter från föremålet, och tillkallar nationella bombskyddet, säger Fuxborg.

Bombteknikerna har anlänt för att granska föremålet. Det är oklart om händelsen har med det pågående valet att göra. Inga hot har framförts riktade mot någon person eller vallokalen, enligt polisen.

Enligt valnämndens ordförande i Uddevalla övervägs om röstandet ska flytta till en annan lokal. Under tiden går det att rösta i stadshuset i Uddevalla, skriver Bohusläningen.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons