Annons
Nyheter

Våren låter vänta på sig

Trots att det är mitten av mars har den meteorologiska våren än så länge bara nått Sveriges allra sydligaste spets. Och inte blir det varmare de närmaste dagarna. Tvärtom.
Sverige • Publicerad 14 mars 2018

En och annan snödroppe har siktats, ett par starar också och till och med en trana, men våren har fortfarande inte tagit något rejält kliv in i landet.

Och för den vårlängtande ser det inte heller så hoppfullt ut de närmaste dagarna, med minusgrader över så gott som hela landet.

Annons

– Temperaturerna kommer att ligga under eller till och med mycket under vad som är normalt för den här tiden på året i stora delar av landet, säger SMHI:s meteorolog Therese Gadd.

Men trots att våren dröjer så är har faktiskt den gånga vintersäsongen varit mildare än normalt.

– Mot slutet av säsongen fick vi en period med riktigt kallt väder. Så februari månad blev kallare än normalt, men hela säsongen sammantaget har varit mild. Den riktigt kalla luften kom sent i år, säger Therese Gadd.

Men visst. Vissa saker går ändå åt rätt håll. Den senaste veckan har till exempel dagen i Kiruna blivit en hel timme längre. Snötäcket har tunnats ut. Rapporter om vårfåglar och vårblommor droppar in.

Och snart drar allsvenskan i gång. (TT)

KB/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons