Annons

Världsmarknadspris på olja faller kraftigt

Ekonomi • Publicerad 17 september 2019
Bild från tv-kanalen Al-Arabiya visar rökutveckling från den attackerade oljeanläggningen Abqaiq.
Bild från tv-kanalen Al-Arabiya visar rökutveckling från den attackerade oljeanläggningen Abqaiq.Foto: Al-Arabiya/AP/TT

Priset på råolja på världsmarknaden faller kraftigt. Fallet kommer sedan en högt uppsatt saudisk källa till nyhetsbyrån Reuters uppgett att Saudiarabiens oljeproduktion kan vara fullt återställd inom 2–3 veckor.

Enligt källan ser dessutom cirka 70 procent av produktionsbortfallet som orsakades av drönarattacken mot saudiska oljeanläggningar i lördags ut att vara återställt inom några dagar.

Annons

Ett terminskontrakt för leverans av så kallad Brentolja nästa månad, ett riktmärke på oljemarknaden, faller med nästan 6 procent till cirka 65 dollar per fat.

I måndags, när oljepriset rusade upp med 20 procent till en topp på 72 dollar per fat som högst, uppgav källor för Financial Times att det skulle kunna ta flera månader att nå upp till normala produktionsnivåer av saudisk olja igen. Prislyftet i måndags var det största på en dag sedan 2009.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons