Annons
Nyheter

Varning: Falska poliser aktiva i flera skånska kommuner

Bedragare som kontaktar äldre och uppger sig ringa från polisen är nu i farten på flera håll i Skåne.
På Facebook varnar den riktiga polisen och ger viktiga tips på hur man undviker att luras.
Skåne • Publicerad 28 december 2019

De senaste dagarna har rapporterna kommit från flera håll i Skåne, om äldre personer som har utsatts för bedrägerier av personer som uppger sig komma från polisen.

Bedrägerierna genomförs i två steg. Först ringer en person och uppger att polisen genomför en utredning och behöver tillgång till såväl bankkort med pinkod som värdesaker. Därefter kommer en person för att hämta sakerna.

Annons

Nu varnar polisen för händelserna på Facebook och påminner om att den riktiga polisen aldrig åker hem till någon för att hämta bank- eller kreditkort. De uppmanar också allmänheten att aldrig släppa in någon okänd över tröskeln. Skulle det dyka upp någon som utger sig för att jobba för polisen, be om legitimation.

En ytterligare försiktighetsåtgärd är att ringa och kontrollera den institution eller det företag som personen påstår sig komma ifrån.

”Var vaksamma och vänligen informera era närstående seniorer som kanske inte har sociala medier”, skriver polisen i inlägget.

Mattias LundvallSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons