Annons

VC-tävling flyttas från Stockholm till Åre

Världscuptävlingen i parallellslalom som årligen brukar arrangeras i Stockholm och Hammarbybacken flyttas den kommande säsongen till Åre, skriver SVT.
Alpint • Publicerad 19 september 2019
Christina Geiger, Mikaela Shiffrin och Anna Swenn Larsson får till kommande säsong tampas om pallplatser i Åre i stället för Stockholm i parallellslalom. Arkivbild.
Christina Geiger, Mikaela Shiffrin och Anna Swenn Larsson får till kommande säsong tampas om pallplatser i Åre i stället för Stockholm i parallellslalom. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En av anledningarna ska vara att tävlingen, där både damer och herrar har kommit till start under en och samma kväll, byter datum från januari-februari till den 12 mars då det vanligtvis är mildare klimat i huvudstaden.

– Du vet ju själv hur det ser ut i Stockholm vid den tidpunkten. Det var för stor risk att tävlingen skulle ställas in om vi höll kvar tävlingen där, säger Tommy Eliasson Winter, alpin chef på Svenska skidförbundet, till SVT.

Annons

Den här säsongen blir det dessutom bara damerna som får tävla i parallellslalom på svensk mark. Herrarnas tävling byter nämligen både land och ort till italienska Alta Badia och franska Chamonix.

Eliasson Winter hoppas dock att parallellslalomtävlingen snart är tillbaka i Hammarbybacken.

– Det är ju förnämligt att ha det i en storstad och vi kommer att verka för att få tillbaka tävlingen dit, säger han.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons