Annons

Verstappen: "Tråkigt att se Hamilton vinna"

För tredje året i rad heter världsmästaren i formel 1 Lewis Hamilton.
Inte så bra för sporten, menar konkurrenten Max Verstappen.
Bilsport • Publicerad 12 november 2019
Max Verstappen, till vänster, är trött på att se Lewis Hamilton fira. Arkivbild.
Max Verstappen, till vänster, är trött på att se Lewis Hamilton fira. Arkivbild.Foto: Laszlo Balogh/AP/TT

Faktum är att Mercedes-föraren Lewis Hamilton har vunnit VM fem av de sex åren. Totalt har det blivit sex titlar för den 34-årige britten, och endast legendaren Michael Schumacher är före honom i rekordböckerna med sina sju titelnoteringar. Om Hamilton fortsätter på den inslagna vägen kan han bli störst någonsin.

Men alla är inte glada över utvecklingen.

Annons

– Det är bra för sporten att det har kommit fram unga killar som förhoppningsvis kan ta över väldigt snart, säger rivalen Max Verstappen.

Som 17-årig debutant i mars 2015 blev Max Verstappen sportens yngste förare någonsin och den nu 22-årige nederländaren, som kör för Red Bull, är en i raden av unga talanger som har visat framfötterna de senaste åren – och han har tröttnat på att se Hamilton lyfta VM-bucklan.

– Det måste vi försöka ändra på. Han börjar bli äldre... så någon gång kommer det definitivt att vara över för honom. Men ärligt talat så kommer det inte att handla om Lewis, utan om hans team. Om Mercedes fortsätter att bygga dominanta bilar så kommer han definitivt att vinna. Vårt team måste se till att besegra deras, säger han.

F1-säsongen avslutas med tävlingar i Brasilien, nu i helgen, och i Förenade arabemiraten, helgen 29 november–1 december.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons