Annons

"Vi måste ligga i ansiktet på dem"

Tre Kronors taktiska upplägg inför mötet med Ryssland består givetvis av flera detaljnivåer.
Men för Patric Hörnqvist är det enkelt.
Ishockey • Publicerad 20 maj 2019
Patric Hörnqvist jublar efter sitt 4–3-mål.
Patric Hörnqvist jublar efter sitt 4–3-mål.Foto: Claudio Bresciani/TT

Seger mot Ryssland samtidigt som Tjeckien tappar poäng mot Schweiz – då vinner Sverige gruppen.

Och det är precis vad Patric Hörnqvist & Co siktar på att göra på tisdagskvällen i Ondrej Nepela Arena i Bratislava.

Annons

För Pittsburgh-spelaren, som ställs mot klubbkompisen Jevgenij Malkin, finns det bara ett sätt att ta sig an matchen och han kallar det för: "Vi måste ligga i ansiktet på dem".

– Vi kan inte ge dem den tiden och ytan som de vill ha där ute. Får de en jobbig match med mycket folk i ansiktet då kommer de att bli frustrerade, säger han.

32-åringen tycker att 5–4-segern i det svängiga mötet med Lettland–Sverige som avgjordes med 34 sekunder kvar att spela – är ytterligare ett tecken på att lagets utveckling är på väg åt rätt håll.

– Jag tycker vi har spelat bra och blivit bättre för varje match. Nu hade vi en liten dipp i början på tredje men annars bygger vi på något stort. Vi måste så klart bli lite bättre men samtidigt tycker jag att vi gör det bra, säger han.

Från matchen mot Lettland tar han främst med sig vändningen från 2–3 till 4–4 och det avslutande spelet i boxplay efter att förbundskapten Rikard Grönborgs tränarutmaning visade sig vara fel.

– Det visar på bra moral att vi kunde döda av den utvisningen i ett ruggigt viktigt läge. Det var bra att vi tränade på det nu, säger Patric Hörnqvist.

Anders Wallin/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons