Nyheter

Kraftig villabrand – polisen utreder grov mordbrand

Vinslöv Artikeln publicerades
Foto: Jens Christian

En villa med tillhörande garage brann i Vinslöv under natten till torsdagen. Polisen utreder grov mordbrand.

SOS Alarm fick uppgift om branden vid Nygatan klockan 01.56. Räddningstjänst, polis och ambulanspersonal åkte till platsen.

Villan ska delvis ha varit övertänd när personal kom dit. En person som var hemma och ute vid framkomsten är skadad, enligt räddningstjänsten.

– Det var lite rökskador, säger Micael Svensson, vakthavande brandingenjör vid räddningstjänsten.

Foto: Jens Christian

Vakthavande befäl vid polisen i region syd uppger att branden startat i ett uterum. Boende vaknade och kunde ta sig ut efter att ha sett att det brann i garaget.

Det finns uppgifter om att något slängts in i uterummet.

– Vi rubricerar det som grov mordbrand. Det var boende i huset och det kan nog vara så att någon har slängt in ett brinnande föremål, säger Peter Andersson, jourförundersökningsledare vid polisen i Karlskrona.

Polisen spärrar av platsen för en teknisk undersökning. Ingen person har gripits som misstänkt tidigt på torsdagsmorgonen.

Foto: Jens Christian

Släckningsarbetet pågick under natten och totalt var ett 15-tal personer från räddningstjänsterna i Vinslöv, Hässleholm och Kristianstad på plats.

– Det har lugnat sig lite, men de har inte allting under kontroll vad jag förstår. De har lyckats begränsa det mesta av brandspridningen, säger Micael Svensson klockan 03.10.

Går det att rädda något av huset?

– Ja, det verkar som att de klarar garaget och delar av villan. Och så planerar man för restvärde så småningom.

Klockan 05.10 sammanfattar jourförundersökningsledare Peter Andersson läget.

– Det mesta verkar vara nerbrunnet. Jag tror väggarna står kvar, men det är omfattande skador inne i huset, i garaget och på altanen, säger han.

Polisen i region syd meddelar senare att både villan och garaget totalförstördes i branden.

Foto: Jens Christian