Annons

Villapriserna ökar igen

Villapriserna har ökat kraftigt det senaste kvartalet. Priserna på bostadsrätter föll däremot.
Hässleholm • Publicerad 10 juni 2019
Villor från ovan.
Villor från ovan.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Statistiken för det senaste kvartalet visar att kvadratmeterpriset för villor stiger med i snitt 2,9 procent i Skåne. I Hässleholm är utvecklingen betydligt starkare, där priserna gått upp med 5,4 procent. Snittpriset ligger nu på 13 166 kronor kvadratmetern. Villapriserna ligger fortfarande en bra bit under snittet i Skåne, som är 25 290 kronor kvadratmetern.

Villapriserna är lägst i Östra Göinge, Osby, Perstorp, Bromölla och Örkelljunga. Det högsta prisläget återfinns i Lomma, Vellinge, Malmö, Lund och Båstad. Skillnaderna inom länet är som bekant stora. Man får nästan fem villor i Östra Göinge för samma pris som en i Lomma.

Annons

På helårsbasis har villapriset stigit med 4,8 procent i Hässlehom (Skånesnittet är 3,2 procent).

Kvardratmeterpriset på bostadsrätter går i motsatt riktning och sjunker med 4,9 procent det senaste kvartalet (snittpris 11 127 kronor per kvadratmeter). På helårsbasis har priset dock ökat med 9,3 procent.

Statistiken kommer från Länsförsäkringar och Svensk Mäklarstatistik.

Andreas Lovén
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons