Annons
Nyheter

Ihållande regnområde drar in över Kristianstad

Prognosen inför helgen är regn och rusk och mer regn. Regnrusket väntas fortsätta på flera håll i landet.
Kristianstad • Publicerad 16 augusti 2019
Till helgen drar ett större ihållande regnområde in över hela landet.
Till helgen drar ett större ihållande regnområde in över hela landet.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

– Vi har ett lågtryck på norska havet som rör sig under natten mot lördag in över landet med ett tillhörande regnområde om når nordöst under förmiddagen. När det väl har dragit in ser det ut att vara nederbörd under hela lördagsdygnet, säger Max Lindberg Stoltz.

Ett nytt, men ännu mer intensivt regnområde från samma lågtryck ligger över Kristianstadstrakten under söndagen Då kan det komma upp emot 20 millimeter.

Annons

– I och medan det regnar under så lång tid och att det är rätt torrt i marken så borde det inte ställa till med några större problem, säger Max Lindberg Stoltz.

Det större området lämnar nordöstra Skåne sent på söndag kväll eller natten mot måndag.

Måndagen bjuder på mer regn i form av skurar. På tisdag visar prognosen på uppehåll men med enstaka skurar.

Temperaturen ligger ganska stadigt strax under 20 grader. I samband med helgens regn väntas den dock sjunka något, till omkring 15 grader.

Trots rusk så är det fortfarande sommar.

– Det har varit ganska ostadigt i augusti hittills men inga större regnområden utan mer regnskurar. Hittills i månaden, om vi jämför det med det normala, är det något blötare än normalt, säger Max Lindberg Stoltz.

– Vi går sakta men säker in mot hösten. Men meteorologiskt är det bara i nordligaste Sverige som det är är höst.

Den normala ankomsttiden för hösten är mitten på oktober. Då ska det dygnstemperaturen ligga under tio grader i fem dygn.

Catharina SigalaSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons