Annons
Nyheter

Vingliga förare stoppades

Polisen stoppade under natten och morgonen flera förare som var onyktra. Ett par berusade personer kunde stoppas tack vare uppmärksam allmänhet.
Skåne • Publicerad 23 december 2017

Av sju ärenden i östra och södra Skåne under natten och lördagsmorgonen handlade fyra fall om misstänkta rattfyllor eller drograttfyllor.

Den första föraren stoppades några minuter efter midnatt på Kristianstadsvägen i Ystad. En man i 20-årsåldern är misstänkt för drograttfylla i det ärendet.

Annons

Polisen fick senare ett samtal från en bilist som körde efter en annan bilist som uppträdde avvikande.

– Det är en uppringare i trafiken som berättar om en bil som framförs på ett märkligt sätt. Den kör över mittlinjen, ner mot diket, och uppringaren är förbryllad, säger Kim Hild, informatör vid polisens ledningscentral.

Bilisten följde efter den framförvarande bilen på E22 från Fjälkinge i södergående riktning tills polisen tog över.

– En man född 88 blir omhändertagen för vidare provtagning.

I Perstorp stoppades en man i en bil på väg 108 och han misstänks för drograttfylleri.

En person i Åhus kontaktade polisen om en bilist som körde runt på orten.

– Och att det ser märkligt ut. Vi får stopp på bilen någonstans i Åhus och patrullen plockar med sig föraren för vidare provtagning med en misstanke om rattfylleri, säger Kim Hild som har överblick över händelserna i södra Sverige.

Hon berättar att det jämfört ett ”normalt” dygn har varit dubbelt så många rattfyllerier under natten och morgonen.– De flesta ärendena på listan är rattfyllerier. I syd är det påtagligt fler rattfyllerier än ett slumpmässigt utvalt datum i november. Men det går bara att spekulera kring om det har med julhelgen att göra eller inte.

Maria SällbergSkicka e-post
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons