Annons
Nyheter

VW-bilar kan börja brinna – återkallas

Tyska Volkswagen tvingas nu återkalla runt 700 000 bilar världen över. Ett fel i en taklampa, som kan få bilen att fatta eld, har upptäckts, skriver Allt om bilar.
Ekonomi • Publicerad 20 augusti 2018 • Uppdaterad 19 september 2018
Volkswagen möter nya svårigheter – runt 700 000 bilar av modellerna Tiguan och Touran måste återkalla
Volkswagen möter nya svårigheter – runt 700 000 bilar av modellerna Tiguan och Touran måste återkallaFoto: Stefan_Nilsson

Det handlar om populära bilmodellerna Tiguan och Touran, en suv och en så kallad "familjebil". Det har visat sig att vid hög luftfuktighet kan det bli problem med Led-lamporna i soltaket som kan ge stora skador på bilen och börja brinna.

– Alla berörda bilägare kommer att kontaktas via brev, säger Marcus Thomasfolk, informationschef för Volkswagen Sverige.

Annons

Han tillägger att företaget inte känner till något fall i Sverige där en bil fått skador eller brunnit på grund av felet.

Hur många svenska bilägare som berörs är okänt.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons