Annons

Walmarts kunder straffas av handelstullar

Ekonomi • Publicerad 16 maj 2019
Den upptrappade handelskonflikten mellan USA och Kina med handelstullar för detaljhandelsjätten Walmarts kunder. Arkivbild.
Den upptrappade handelskonflikten mellan USA och Kina med handelstullar för detaljhandelsjätten Walmarts kunder. Arkivbild.Foto: David J. Phillip/AP/TT

Den upptrappade handelskonflikten mellan USA och Kina med tillhörande handelstullar får konsekvenser för detaljhandelsjätten Walmarts kunder. Det meddelar bolaget i samband med sin delårsrapport och uppger att man kommer att tvingas höja sina priser.

I delårsrapporten redovisade Walmart samtidigt ett 80-procentigt vinstlyft till 3,8 miljarder dollar, dock tack vare att resultatet förra året påverkades av den amerikanska skattereformen. Försäljningen i amerikanska butiker ökade med 3,4 procent, något högre än analytikernas förväntningar som låg på 3,1 procent. Däremot var den totala omsättningen, 123 miljarder dollar, lägre än analytikerförväntningarna och onlinehandeln backade något jämfört med första kvartalet 2018.

TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons