Annons

Zlatan bäst i MLS – i spelform

"Jag är den bäste som spelat i MLS." Zlatan Ibrahimovics svar efter sitt senaste hattrick får nu stöd av det kommande "Fifa"-spelet.
Spel • Publicerad 17 september 2019
Zlatan Ibrahimovic är den bäst rankade svensken i Fut-läget i kommande "Fifa 20". Foto: Electronic arts
Zlatan Ibrahimovic är den bäst rankade svensken i Fut-läget i kommande "Fifa 20". Foto: Electronic artsFoto: Electronic Arts

Zlatan Ibrahimovic satte nyligen klubbrekord för Los Angeles Galaxy med sin 26:e fullträff för säsongen. Han krönte bedriften med att efter matchen utse sig själv till den bäste fotbollsspelaren som satt sin fot i den amerikanska högstaligan. Det kommande spelet "Fifa 20" ger honom vatten på sin kvarn genom att ranka svensken till den bäste aktive spelaren i MLS.

I spelets extremt populära onlineläge Fut (Fifa ultimate team) rankas Ibrahimovics egenskaper till totalbetyget 85. Fut har de senaste åren vuxit från smalt specialintresse till att bli spelets mest populära läge och marknaden med att för riktiga pengar köpa paket med spelarkort är en stor årlig intäktskälla för utvecklarna Electronic arts.

Annons

Ibrahimovics 85 är två snäpp bättre än mexikanske anfallaren Carlos Vela, som svensken haft ett flertal ordkrig med kring vem som egentligen är ligans främste spelare.

37-åringen är med sina 85 även spelets bäste svensk. Emil Forsberg rankas till 82 och Victor Nilsson Lindelöf till 81. Bäst av de nordiska spelarna är dock danske mittfältaren Christan Eriksen som får betyget 88.

"Fifa 20" släpps 24 september till PS4, Xbox One och PC.

Marcus Alexandersson/TT
Så här jobbar Kristianstadsbladet med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons