Open

Åhus finest, en pärla i snäckan Åhus

Åhus Artikeln publicerades
Johanna Dahlström har erfarenheten med sig och tror sig veta vad Åhusborna vill ha nya butiken Åhus finest.
Foto:Lasse Ottosson
Johanna Dahlström har erfarenheten med sig och tror sig veta vad Åhusborna vill ha nya butiken Åhus finest.

Matservering, så där lagom casual. Inredning, trendigt på ett unikt sätt. Och så barngrejer. Johanna Dahlström la ner mycket tid på loggan till nya butiken Åhus finest, noga med att det blir rätt från början.

Är du modig?

– Ja, det är jag. Men jag är också organiserad och väl förberedd, jag vet vad jag ger mig in i.

Och vad är det du ger dig in i?

– Ett tufft men roligt arbete. Jag kommer att jobba sju dagar i veckan. Det kostar att ha eget, i alla fall i början. Men jag tycker att ekonomi är roligt också, så jag har koll på läget och vet vad som krävs.

Vad är Åhus finest?

– Ett ställe som ska kännas som hemma. Det är en butik med bistro. Konceptet med shop in shop är trenden för 2017, så jag tror tt vi ligger helt rätt.

Shop in shop, vad innebär det?

– Här ska man kunna handla inredning, möbler och barngrejer. Men vi kommer också att ha en bistro med få men mysiga sittplatser. Man ska vilja stanna hos oss länge, vilja komma tillbaka och man ska kunna vända sig till oss vid flera tillfällen. Jag tänker mig många event och roliga kvällar. Shop in shop-konceptet tillåter helt galna kombinationer som faktiskt fungerar.

Vilken typ av mat serverar ni?

– Rustik plockmat. Man ska kunna sitta länge och dela med varandra. Vi kommer att ha en pizzameny som kan ätas som tapas, men också pasta, sallad och långkok. Men plocket är basen. Drömmen är att bygga till ett större orangeri.

Hur hamnade du i Åhus?

– Jag kommer från Borlänge, men har bott tio år i Skåne. I Åhus hittade vi drömhuset 2013. Vi renoverar som galningar, min man står för det praktiska och jordnära och jag är galningen. Yrkesmässigt har jag lång erfarenhet och har tänkt ganska länge på att öppna eget kring mottot "For me, for you, for us". Jag är utbildad inredningskonsult. Det är ett brinnande intresse. Jag var med och startade Fröjd i Osby, med liknande koncept som Åhus finest. Jag har också haft en egen inredningsbutik i Malmö och jobbat som butikskommunikatör på Lagerhaus.

Ordet "finest", vad ligger i det?

– Något genuint. Finest är kanske inte alltid top notch, men jag hoppas kunna etablera oss som Åhus pärla. Inredningsmässigt blir det mycket dansk inredning och vintagemöbler från Europa som jag hittat på inköpsresor. I barnkläder har jag bland annat köpt in märket nununu. Ett coolt märke för kidsen, som blivit extremt populärt för stjärneliten i USA. Kardashians, Ben Affleck, Pink, Gwen Stefani med flera klär ofta barnen i kläder från nununu. Jag tror det kan fungera även i Åhus.

Fakta

Johanna Dahlström

Är: Ny butiksägare i Åhus, startar "Åhus finest" på Köpmannagatan i början av mars med tre anställda.

Ålder: 31 år.

Familj: Make och 3-årig dotter.

Bloggar: Om renoveringen av huset från 1902 på sjogatanarton.se.

Visa mer...