Open

Grilla med heta smaker

Open
Foto:
Foto:
Foto:

Kyckling med smakrik fyllning är en succé på grillen tillsammans med grillade grönsaker. Har ni inte grillat avokado innan är det absolut tid att testa. Vill man inte göra små portionspavlovor så gör en stor och grädda den lite längre bara. Lägg samman den en liten stund innan servering med massor av bär. Den perfekta sommardesserten.

Artikeln publicerades 21 juni 2017.

Fylld kycklingfilé

4 portioner

4 kycklingfiléer

Fyllning:

2 soltorkade tomater i olja

1 rödlök

100 g fetaost

1 msk dijonsenap

2 msk hackad persilja

140 g bacon

Pensling:

3 msk grillolja med hickorysmak

Sås:

2 dl bearnaisesås

2 dl crème fraiche

Gör så här:

1. Finhacka de soltorkade tomaterna. Skala och hacka löken fint. Blanda tomater och lök med smulad fetaost, senap och persilja.

2. Dela filéerna i två tunnare skivor och banka ut dem lätt med handen. Lägg en klick fyllning i ena änden och rulla ihop. Vira en baconskiva runt om och färs med tandpetare eller trä upp på grillspett.

3. Grilla indirekt i ca 15 minuter. Pensla med grillolja mot slutet av grillningen och sätt färg på kycklingen. Kontrollera att kycklingen är klar, innertemperaturen ska vara 75°. Rör ihop bearnaisesås och crème fraiche och servera till. Servera med grillad sallad och avokado.

Grillad sallad och avokado

4 portioner

2 hjärtsalladshuvud

2 avokado

1 msk rapsolja

1 msk pressad citronsaft

salt, peppar

chiliflakes

Gör så här:

1. Dela salladshuvud och avokado på mitten. Ta bort kärnan ur avokadon. Pensla snittytan med rapsolja.

2. Lägg grönsakerna med snittytan ner mot grillgallret och grilla i 4 minuter. Lägg upp och droppa över citronsaft och krydda med salt, peppar och chiliflakes.

Asiatiska revben

4 portioner

1,2 kg kamben

Glaze:

1/2 dl oystersauce

1/2 dl honung

1 dl sweet chilisås

1/2 dl tomatpuré

1 msk riven ingefära

2 vitlöksklyftor

1 tsk rödvinsvinäger

1 tsk sambal oelek

salt, peppar

Ugn: 125°

Gör så här:

1. Lägg revbenen i en långpanna och krydda dem med salt och peppar. Häll i 2 dl vatten och täck med folie. Koka i ugnen i 1 timme och 30 minuter.

2. Blanda samman oystersauce, honung, sweet chilisås, tomatpuré, ingefära, pressad vitlök, vinäger, sambal oelek, salt och peppar.

3. Lyft upp revbenen och låt rinna av. Pensla med glazen och grilla tills de fått fin färg.

Glasnudelsallad

4 portioner

125 g glasnudlar

1 morot

100 g sockerärter

1 röd paprika

Dressing:

1 röd chilipeppar

1 tsk sesamolja

1 msk vatten

2 msk rapsolja

2 msk pressad limesaft

1 tsk honung

2 msk fisksås

1 tsk riven ingefära

1 vitlöksklyfta

2 msk risvinäger

koriander

1 dl rostade cashewnötter

Gör så här:

1. Börja med dressingen. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Blanda med sesamolja, vatten, rapsolja, limesaft, honung, fisksås, ingefära, pressad vitlök, vinäger och koriander.

2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Skala och strimla moroten med potatisskalare. Strimla sockerärterna. Dela, kärna ur och strimla paprikan.

3. Blanda nudlar och grönsaker med dressingen och strö över cashewnötter. Servera till kambenen.

Minipavlova med choklad

9 stycken

4 äggvitor

2 dl strösocker

1 krm vitvinsvinäger

2 tsk majsstärkelse

1 msk kakao

Fyllning:

5 dl vispgrädde

1 l bär

Ugn: 125°

Gör så här:

1. Vispa äggvitor, hälften av sockret och vinäger till skum. Tillsätt resten av sockret under vispning och vispa till en fast och blank maräng.

2. Vänd i majsstärkelse och kakao. Gör 9 maränger på en plåt med bakplåtspapper. Forma en liten fördjupning i mitten. Grädda i 1 timme och 30 minuter. Stäng av ugnen och låt de stå kvar tills ugnen svalnat.

4. Vispa grädden och fördela i marängerna. Toppa med bär och servera.