Open

"Kärlek mellan två machomän"

Open Artikeln publicerades
Louise Arvidsson, ordförande i RFSL. 5 bilder
Foto:Tommy Svensson
Louise Arvidsson, ordförande i RFSL.

Klassiker och kärlek i olika former tipsar RFSL:s ordförande Louise Arvidsson om inför årets Pride som invigs den 28 juni.

Bästa kärleksskildringen på film?

– "Brokeback Mountain", den är gammal men fin. Den var ganska banbrytande när den kom i och med att den visar manlig kärlek och inte mellan klassiska "fjollor" utan machomän. Kärlek mellan två karlakarlar.

Bästa kärlek i bokform?

– "Marley och jag" av John Grogan om kärleken mellan en hund och hans ägare. Jag älskar djur och har en golden retriever själv, så jag tyckte att den var väldigt fin. Kärlek behöver inte vara mellan två människor. Boken beskriver från början till slut, från det att de skaffar hunden till när ägaren får familj och barn. Den är väldigt rolig och väldigt sorglig. I och med att jag har hund själv kände jag igen mycket.

Bästa kärlekslåten?

– John Lennons "Imagine" är väldigt fin. För mig är den någon slags symbol och handlar om längtan om fred och att sprida kärlek. Den ger hopp om en bättre värld.

Fakta

Kristianstad Pride 2017

27/6: Zlata Wolim föreläser och spelar sin musik på Regionmuseet klockan 18.30.

28/6: Pride invigs av Andreas Saleskog från RFSL:s förbundsstyrelse, på Kulturkvarteret klockan 18.00.

Utställning för allmänheten med HBTQ-inriktad konst invigs klockan 14.00 på First Hotel Christian IV och har öppet till och med den 2/7.

29/6: Jeanette Larsson, före detta polis, föreläser på Regionmuseet klockan 18.00. Filmen "Viva" visas på Filmmuseet klockan 18.00.

30/6: Ann-Christine Ruuth föreläser om vägen från att vara Åke till att bli Ann-Christine. Regionmuseet klockan 13.00.

"Tom of Finland" visas på Filmmuseet klockan 18.00. Kortfilmerna "En bondes längtan" och "Fuckgirls" visas på Filmmuseets terrass klockan 22.00.

Fest i RFSL Kristianstads lokal på Norra Kanalgatan 2, klockan 21.00-02.00

1/7: "Pride" visas på Filmmuseet klockan 13.00.

Prideparaden. Samling utanför Kristianstad Arena klockan 14.00 för företag och organisationer, 14.30 för allmänheten. Avgång klockan 15.00.

Fest i Tivoliparken med tal av kommunalrådet Heléne Fritzon och framträdanden av Dismissed och Werk it. Fest på Kvarnen klockan 22.00-02.00.

2/7: Enmansföreställningen "Fotbollsbögen" visas på Barbacka klockan 14.00.

Visa mer...