Open

"Kundkontakten är fantastisk"

Open Artikeln publicerades
Louise Särnblad har kunder från hela Skåne, Blekinge och delar av Småland.
Foto:Peter Åklundh
Louise Särnblad har kunder från hela Skåne, Blekinge och delar av Småland.

Mycket har förändrats sedan Louise Särnblad startade Kids i Kristianstad, men hon vill fortfarande ge en hel upplevelse i butiken. I vår fyller Kids 15 år.

Hur fick du idén att starta Kids?

– Jag jobbade extra i en skobutik, Shoestring, när jag gick i gymnasiet och på högskolan och tyckte att det var jättekul. Jag utbildade mig till förskollärare, jobbade med barn och fick egna barn, men tyckte inte att det fanns så kul barnkläder i Kristianstad med omnejd. Så fick jag en fantastiskt trevlig svägerska som jobbade på Lindex och vi startade Kids tillsammans, men i dag driver jag butiken själv.

Vad har förändrats under de 15 åren?

– Jag har fortfarande kläder för de mellan 0 och 16 år, men det är såklart många märken som bytts ut. Marknadsföringen har ändrats. Man måste synas i alla sociala medier. Jag har valt att inte ha någon nätshop för jag vill att man ska få hela upplevelsen. Jag vill kunna informera, hjälpa och inspirera. Kunderna ska kunna klämma och känna och få hela atmosfären.

Hur skulle du beskriva din inriktning?

– Kvalitetskläder med en lite högre prisbild. Jag månar om kvalitet och tycker att det är viktigt med livslång hållbarhet. Jag är inte själv för slit och släng.

Vad är det roligaste?

– Kundkontakten. Den är fantastisk. I en så liten butik kommer man så många nära. Ofta lär man känna hela familjer. Det är nästan sorgligt när ett barn som varit med hela vägen upp till 16 år ska gå vidare. De senaste två åren har jag haft många killar mellan 12 och 16 år som kunder. De har kommit tillbaka. De vill klä sig snyggt.

Vilken är den stora utmaningen?

– Konkurrensen med näthandeln.

Hur möter du den?

– Genom att erbjuda service. Jag mäter fötter till skor, barnen kan prova kläderna och föräldrarna slipper skicka tillbaka kläder som inte passar.

Hur firar du jubileet?

– Själva jubileet är den 22 mars, så jag kommer att ha lite firande i butiken den 22-25 mars.