Open

My Ericson tipsar

Open Artikeln publicerades
2 bilder

Mera vego

1. Just nu känns det som bokhandlarna är fulla med härliga vegokokböcker. Kul och inspirerande oavsett om du väljer att köra på köttfri måndag, vara någon variant av ”Stockholmsvegetarian” eller så kallad flexetarian. Mattias Kristianssons ”Välkommen till Vegoriket” är en både charmig, rolig och en varierad guidebok till grönare mat. 178 sidor matkärlek där du inte få missa snickersdessert eller receptet med svartrötter.

Mera färg

2. Hösten 2018 kommer definitivt behöva mer färg. Efter en tämligen regnig sommar så kommer härliga kulörer vara viktiga för roligare vardagar. "Kulör: en bok om vad färg gör" av formgivaren Lotta Kühlhorn är precis vad man behöver just nu. Oavsett om du är designer eller helt enkelt bara älskar färg så kommer du njuta av både lekfullheten och kunskapen som boken sprudlar av.

Mera förebilder

3. Har inte läst den ännu men det känns verkligen lovande, redan i titeln: "Godnattsagor för rebelltjejer: 100 berättelser om fantastiska kvinnor". En bok fylld av kvinnliga förebilder med texter och bilder från konstnärer, aktivister, dansare, kockar, rappare, boxare, forskare och politiska ledare från hela världen. Tänk om prinsessan inte gifte sig med prinsen, utan istället valde att bli astronaut? Jippi!

Snabbis

4. För alla med ett intresse av mat och hälsofrågor blir sista tipset "Mat, myt, vetenskap : läkarens recept" av läkaren Frida Duell som ger sig på att reda ut vad som är sant och falskt.