Open

Sune Johannesson tipsar

Open Artikeln publicerades
Lena ten Hoopen. 2 bilder
Foto:Izabelle Nordfjell/TT
Lena ten Hoopen.

Konsten lever i nordost

Påskens konstrundor är inte allt. Det finns mängder av anledningar att ge sig ut på konståkning även under hösten. Inte minst i år, då Samlargrafik (Vanneberga, mot Landön), Galleri Lindqvist (Söndraby) och Wanås konsthall visar nya, intressanta utställningar. Satsningen på Wanås innebär början på en förlängd säsong för inomhuskonsten. Först ut är Österlenkonstnären Jennifer Forsberg.

Föredrag för en bättre värld

Kristianstads FN-förening har en aktiv fin verksamhet, med flera föredrag och andra arrangemang. Tisdag 24 oktober firas FN-dagen i Västra Vrams kyrka, men innan dess, den 11 oktober berättar forskaren Mattias Nowak om dagens Polen, där ordet inte längre är lika fritt som tidigare. Regionmuseet är lokalen.

Kulturgala

Kulturgalan är inne på sitt tredje år och årets fest äger rum fredagen 13 oktober i Kulturkvarteret. På scen står bland andra Paula Wright med band, filmaren Axel Danielson och journalisten/författaren Lena ten Hoopen (fd Sundström). Och så delas det ut flera priser, som vårt Kultur- och Nöjespris.

PS. Filmstadens fest

13-15 oktober är det dags för Bionalen, Kristianstads egen filmfestival. En fin tradition är Magnus Rutbergs beställda porträttfilm, i år är Wanåskonstens grundare Marika Wachtmeister huvudperson.