Open

Tacomys utan gluten

Open
Quesadilla med vegetarisk fyllning.
Quesadilla med vegetarisk fyllning.
Tortillawrap med tacofärs.

Artikeln publicerades 22 februari 2017.

Utbudet av glutenfria matvaror växer i butikshyllorna. Nu kan även tacomyset bli glutenfritt. Santa Maria utvidgar sitt sortiment med glutenfria tortillabröd, huvudingrediens är tapioca som är en stärkelse som utvinns ur cassavaroten, och för att det glutenfria brödet ska bli lika flexibel som en vanlig krävs uppvärmning. Som variation till tacowrapen är det lätt och gott att göra quesadillas, här ett recept.

Vegetariska quesadilla med spenat, ost, tomat och pinjenötter

8 bitar

4 tortillabröd

150 g riven ost

70 g babyspenat

8 halverade coctailtomater

30 g pinjenötter

1 msk hackade pinjenötter

1 msk hackade jalapenos

olja till stekning

Gör så här:

1. Fördela ost, spenat, tomater, jalapenos och pinjenötter på två av tortillabröden.

2. Lägg de andra två bröden ovanpå fyllningen.

3. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek quesadillan, en i taget, först en halv minut i het panna, vänd quesadillan och sänk värmen till medel. Stek varje tortilla ca 2 minuter på varje sida så att osten smälter ordentligt och brödet får fin färg. Tar lite mer olja under stekningen om det behövs.

4. Dela varje quesadilla i fyra delar och servera genast med guacamole eller salsa som tillbehör.