15-åring greps med hasch på sig

Sibbhult Artikeln publicerades

De unga killarna försökte köra ifrån polisen. Det gick inte. Inte heller gick det att komma undan med att gömma hasch i kalsongerna.

Den 6 februari, 20.51, fick polisen syn på en bil i Broby som de ville stoppa. Så blev det inte, åtminstone inte till en början. Biljakten varade ända till Sibbhult, där polisen till slut prejade bilen.

Bilen kördes av en 14-åring och i bilen fanns också tre passagerare födda 2003. Samtliga passagerare misstänktes vara påverkade av narkotika, och en av passagerarna, en 15-årig kille, erkände snabbt att han rökt hasch tidigare under dagen.

Nu döms han av Kristianstads tingsrätt till ungdomsvård för ringa narkotikabrott. Han hade nämligen även 33,7 gram cannabisharts (hasch) på sig, i form av 15 bitar som han hade gömt i kalsongerna.

15-åringen har erkänt gärningen, men ville i polisförhör inte berätta hur han fått tag på narkotikan.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.