26-åring sålde husvagn – döms för bedrägeri

Östra Göinge Artikeln publicerades

26-åringen hyrde en husvagn. Men han kunde inte betala och därför sålde han vidare den i hopp om snabba pengar. Nu döms han för bedrägeri och olaga hot.

Östra Göingebon hade precis bytt in sin gamla husvagn till en nyare och större. Han annonserade på Blocket att den var till uthyrning.

Gav anstånd

26-åringen såg husvagnen som en lösning, då han för tillfället saknade bostad. Han förklarade att han inte hade råd att betala just nu, men att socialförvaltningen skulle hjälpa honom.

Östra Göingebon tyckte synd om mannen, hyrde ut husvagnen en vecka och gav han anstånd med betalningen.

Det skulle han inte ha gjort. 26-åringen sålde nämligen vidare husvagnen, som med tillbehör värderas till cirka 130 000 kronor, för endast 1 500 kronor.

41-åringen som köpte husvagnen säger sig inte ha vetat om att den var stulen. Han målade om den och hade som jaktstuga. Men 26-åringen säger att han berättat hur allt låg till, vilket Kristianstad tingsrätt tror på.

Han döms för bedrägeri och olaga hot, då han via telefon ska ha hotat att skicka personer som skadade östra göingebon om denne inte slutade ringa honom.

Villkorlig dom

Han ska betala 14 000 kronor i skadestånd. Eftersom han tidigare dömts till skyddstillsyn för andra brott gäller den även för dessa brott.

41-åringen som hade husvagnen under hösten döms för häleri till villkorlig, dagsböter på 1 500 kronor och att betala en del av advokatkostnaderna.