Årets första vårtecken?

Broby Artikeln publicerades
Läsarbild: Ann-Marie Nilsson, Broby.
Läsarbild: Ann-Marie Nilsson, Broby.

Snödroppen brukar vara bland de första blommorna som kämpar sig upp ur jorden under tidig vår. Den brukar vanligtvis visa sig i februari men redan nu blommar den i Broby.

Är det årets första vårtecken – mitt i vintern? Läsaren Ann-Marie Nilsson i Broby har i alla fall skickat in årets första läsarbild på på ett tidigt vårtecken. Just nu blommar snödropparna hemma hos henne. Bilden tog hon på tisdagen den 8 januari.

Enligt Den virtuella floran blommar snödroppen vanligtvis mellan februari och mars.

Läsarbild: Kurt Isaksson
Läsarbild: Kurt Isaksson

Snödropparna blommar även på Kumlevägen, hälsar Kurt Isaksson i Fjälkinge som skickat in bilden ovan. Bilden är tagen på torsdagen 10 januari.

 

Vill du dela med dig av en läsarbild? Mejla oss på lasarbilden@kristianstadsbladet.se.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.