Bilbrand vid riksväg 19: Trafiken påverkades

Broby ,

14.51 på onsdagseftermiddagen kom ett samtal in till SOS Alarm om en bilbrand vid riksväg 19, mellan den södra infarten till Broby och rondellen.

En man och en hund fick lämna sin bil sedan bilen börjat brinna på riksväg 19 strax söder om Broby.
Foto: Christian Gradholt
En man och en hund fick lämna sin bil sedan bilen börjat brinna på riksväg 19 strax söder om Broby.

Räddningstjänsten uppgav tidigt att ingen skadats i samband med branden, som startade i bilens motorutrymme av oklar anledning. Däremot innebar branden långa köer strax söder om Broby i norrgående riktning.

När Kristianstadsbladet befann sig vid platsen och branden var släckt hade polisen svårt att ta sig dit. Detta eftersom inget av de runt 50 fordonen som stod still när trafiken stoppats hade kört åt sidan. Räddningstjänsten rekommenderar att man vid trafikstockning kör åt sidan så att räddningsfordon och polis kan köra förbi.

När trafiken släppts på och kön hade skingrats kom ett antal fordon körande i avsikt att passera platsen och räddningstjänstens fordon och personal i mycket hög fart. Vissa av dessa bromsade in efter räddningstjänstens signal.

Trafiken i södergående riktning påverkades inte alls och vid 15.27 var trafiken öppen i båda riktningar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.