Tydligt att snickeribrand är anlagd

Hasslaröd Artikeln publicerades

En brand som startat i ytterväggen på byggnaden riskerade att sprida sig i den tre våningar höga byggnaden och ta sig vidare till taket. Räddningstjänstens besked är dock att byggnaden får brinna ner.

Vid 15.30 larmades räddningstjänsten till det nerlagda snickeriet i Hasslaröd, söder om Osby. Enligt räddningstjänsten riskerade branden att sprida sig i byggnaden och man påbörjade yttre släckning. Räddningstjänsten hade till en början styrkor från Osby och Lönsboda, totalt 12 personer på plats men så småningom åkte styrkan från Lönsboda hem.

– Byggnaden är inte värd att rädda så vi låter det brinna av. Styrkan från Osby är kvar och det blir antingen släckt eller kontrollerad nerbränning. Det är också rasrisk så vi går inte in. Det finns inget där och det är inget värt, säger Anders Olofsson, vakthavande brandingenjör vid räddningstjänsten i Kristianstad.

Enligt trafikverket påverkar branden trafiken på väg 1959 från Hästveda till Osby i båda riktningarna.

– Det är räddningstjänstbilar som vi får parkera på vägen.

Polisen som varit på plats anser att det är tydligt att branden är anlagd.

–Man kommer att skriva en anmälan om misstänkt morbrand alternativt skadegörelse, vilket det blir beror på värde eller risk för skador på människor, säger Stephan Söderholm, polisens informatör vid ledningscentralen.

– Det finns tydliga tecken på att branden är anlagd.