Designhus nu för övernattning

Immeln Artikeln publicerades
Foto:Vipp

Är fyra-fem miljoner kronor för dyrt för ett 55 kvadratmeter stort hus med ett sovrum?

Då finns nu en variant. Det omtalade danska designhuset "Vipp Shelter", med utsikt över sjön Immeln, kan nu bokas för knappt 10 000 kronor per natt.

När visningshuset presenterades för internationell media och hugade spekulanter för drygt två år sedan låg priset på 4,4 miljoner kronor för det lilla huset vid Immeln med privat brygga.

Nu har priset sänkts till en bråkdel – knappt 10 000 kronor – men då handlar det bara om övernattning för en natt.

Det är tydligt att man blickar mot en internationell marknad. Gäster rekommenderas nämligen att hyra en bil vid Kastrup eller Sturup för att sedan ta sig till Immeln...

Fakta

Vipp Shelter

Tillverkning: Frederiksværk, Danmark.

Storlek: 55 kvadratmeter.

Uppvärmning: Centralt placerad eldstad, samt golvvärme.

Material, interiör: Väggar och tak är klädda med plywoodskivor som klätts med ullfilt. Golvet är gjutet. I badrummet är taket klätt med polerat rostfritt stål. Material, exteriör: Fasad av målad aluzinkplåt som har monterats med synliga skruvar, runt 10 000 stycken. Sex panoramafönster upptar stora delar av väggarna. Takfönstren har integrerade persienner med fjärrkontrollstyrning.

Bakgrund: Anledningen till att visningshuset hamnade intill Immeln är främst läget.

– Vi behövde skog, vatten och bra tillgänglighet. Närhet till Danmark var också ett krav, sa Vipps vd Kasper Egelund till Kristianstadsbladet för två år sedan.

Övernattning: 1 000 euro/9 752 kronor per natt (för max två vuxna).

Visa mer...