"Det här är en glädjens dag"

Glimåkra Artikeln publicerades
Lindbergs Byggs Jörgen Bäckström, rektorn Joakim Hector och baslinjens Oskar Öfvergård med de historiska spadtagen vid Glimåkra folkhögskola.
Foto:Carl-Johan Liljedahl
Lindbergs Byggs Jörgen Bäckström, rektorn Joakim Hector och baslinjens Oskar Öfvergård med de historiska spadtagen vid Glimåkra folkhögskola.

För 22 år sedan byggdes idrottshallen vid Glimåkra folkhögskola. Nu är det dags för nästa stora bygge på området.

Det blir en 294 kvadratmeter stor byggnad för sex miljoner kronor, där Arkitektgården ritat byggnaden och Lindbergs Bygg står för själva byggandet. Under fredagen var det symbolisk start med spadtag i jorden, nästa vecka sätter det i gång med avspärrning och flytt av rökstugan (även en stor sten ska flyttas framöver).

– Det här är en stor dag, en glädjens dag. Och en stor investering, vilket är en tydlig signal på att vi tror på folkhögskolans roll även i framtiden, sa rektorn Joakim Hector.

Bygget beräknas vara klart i månadsskiftet maj-juni 2018 och folkhögskolan. som för tillfället utnyttjar nuvarande klassrum maximalt, ska börja använda lokalerna lagom till höstterminens start några månader senare.

Vad får då plats på 294 kvadratmeter? Jo, bland annat ett träningskök på 28 kvadratmeter, ett sällskapsutrymme på 63 kvadratmeter och en lektionssal för 20 personer (45 kvadratmeter) – allt detta för baslinjen. Dessutom får det plats tre toaletter, samt ytterligare en lektionssal, som är delbar med vikvägg, för 40 personer (76 kvadratmeter).