Får 120 000 av kommunen för att anordna festival

Knislinge Artikeln publicerades

Rockarrangemanget Helgeåfestivalen anordnas i Knislinge folkets park den 4-6 juli 2019. Det blir därmed det 14:e året i rad som festivalen hålls.

Takida under 2018 års Helgeåfestival.
Foto: Bosse Nilsson
Takida under 2018 års Helgeåfestival.

För att göra detta får Kulturföreningen F-yra 120 000 kronor i ett samverkansavtal med Östra Göinge kommun.

”Kommunen ser Helgeåfestivalen som en bra och viktig festival dels för kommunens invånare och dels tillfälliga besökare. Arrangemang är ett bra tillfälle att marknadsföra kommunen då festivalbesökarna kommer från stora delar av Sverige”, skriver kommunen.

Några andra ekonomiska bidrag kan inte festivalen söka från kommunen.

Det kan dock förstås nämnas att Helgeåfestivalen fick 100 000 kronor av Sparbanken Skånes ägarstiftelser för att anordna festivalen 2018.

– Det enskilt största bidraget vi får och det betyder hur mycket som helst för oss, sa festivalgeneralen Andreas Martinsson i juni.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.