Får släpades över asfalt – hämtades av djurambulans

Knislinge Artikeln publicerades
Ett får ska ha släpats över asfalten och fick omhändertas av polis. Arkivbild.
Foto: Hasse Holmberg
Ett får ska ha släpats över asfalten och fick omhändertas av polis. Arkivbild.

Polisen fick på lördagen tips om ett fall av misstänkt djurplågeri i Knislinge.

Inringaren hade sett hur ett får sprungit ut från ett garage och sedan hämtats in på ett brutalt sätt. En man hade rusat efter djuret och hårdhänt släpat fåret med sig över asfalten.

När polisen kom fram stod fåret bundet i klövarna i mannens garage. Den misstänkte, som är i 40-årsåldern, berättade för polisen att fåret är hans husdjur som han tänkt ha på tomten. Händelsen förklarade han med att fåret rymt och att han tvingats hämta in det.

Polisen misstänkte att djuret for illa och omhändertog det. Fåret fick åka djurambulans och en polisanmälan om djurplågeri har upprättats. Fallet lämnas nu över till länsstyrelsen.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.