Färsk dom från tingsrätten: Får inte ha arbetskniv liggandes i bilen

Osby Artikeln publicerades

Får man ha en arbetskniv liggandes i bilen? Svaret är nej, enligt en färsk dom i Hässleholms tingsrätt.

Arbetskniven låg i passagerardörren. Inte okej, anser tingsrätten.
Foto: Polisen
Arbetskniven låg i passagerardörren. Inte okej, anser tingsrätten.

En man i 50-årsåldern skulle för en månad sedan nämligen bli bjuden på kroppkakor av sambo, men eftersom lingon saknades körde mannen iväg till affären i Osby för att köpa det.

Där fanns dock några problem.

Mannen hade inget giltigt körkort och hade vid ett mycket stort antal tillfällen blivit dömd just för att köra bil utan körkort.

Det andra var kniven – eller rättare sagt knivarna.

För i all hast, i jakten på lingon, hade han slängt på sig sina fiskebyxor. Helt okej att där fanns fiskekniv och schweizisk armékniv, ansåg tingsrätten. Arbetskniven i passagerardörren hade rätten dock lite svårare för.

Således döms mannen till fängelse i 14 dagar för grov olovlig körning samt brott mot knivlagen. Arbetskniven ska också förverkas.

Fakta

Undantag mot knivlagen

Militär som bär kniv till uniform

Hantverkare som använder kniv i arbetet

Svampplockare som under vandring bär ändamålsenlig kniv

Normalt bruk av fickkniv eller multiverktyg

Källa: Polisen

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.