Fokusgruppen är i gång i Broby: Redan jagat fatt på narkotika

Broby/Knislinge Artikeln publicerades
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Polisens nya fokusgrupp har i veckan jagat narkotika i Broby. Och fått napp.

– Det värmer polishjärtat, säger kommunpolisen Rolf Paimensalo.

Lokalpolisområdeschefen Pär Cederholm har tidigare berättat att fokusgruppen kommer titta på narkotikafrågan i Östra Göinge.

Nu ser vi resultatet.

I måndags följdes en bil efter från norra delarna av Östra Göinge kommun till Knislinge innan den stoppades. I bilen satt en man i 55-årsåldern som hade narkotika i bilen.

En husrannsakan gjordes då i Broby och även där fann man narkotika. För den brottsrubriceringen är även en kvinna i 55-årsåldern misstänkt. Vid husrannsakan påträffades en man i 30-årsåldern, som hade narkotika på sig.

Dagen efter fattade polisen misstankar om en man som kom gåendes i centrala Knislinge. När polisen kontrollerade mannen visade det sig att han bar på en mindre mängd narkotika.

Polisen gjorde även där en husrannsakan och hittade mer narkotika i mannens hem. De hittade även en startpistol, alltså ett pluggat vapen, som kräver licens.

Mannen misstänks nu för vapenbrott och narkotikabrott.

– Fokusgruppen gör ett jättebra jobb, det är fem-sju poliser som jobbar med spaning och i det här fallet mot främst narkotikaförsäljare, säger Paimensalo.

– Det här värmer polishjärtat. Den här skiten måste bort från våra gator.

Han passar även på att hylla allmänheten:

– Allmänheten är vår bästa polis, det brukar jag säga. För de ger mig tips som jag sedan kan ge vidare till polisledningen.

Hur länge fokusgruppen – som jobbar i lokalpolisområdet Hässleholm, Osby och Östra Göinge – kan stanna kvar i Östra Göinge den här gången är oklart. Insatserna riktas där störst behov finns i de tre kommunerna.