Förälder anmäler kränkande behandling: "Är en skandal"

Östra Göinge Artikeln publicerades
Foto:Bosse Nilsson

Barn- och elevombudet har den 20 oktober tagit emot en anmälan gällande kränkande behandling vid en skola i Östra Göinge kommun.

Det är en förälder till ett barn som gjort anmälan, utan kommunens vetskap.

När Kristianstadsbladet ringer upp den aktuella rektorn kan hen därför inte uttala sig, eftersom rektorn inte känner till någon anmälning.

Däremot är det, enligt föräldern, händelser under flera år, ända sedan förskoleklass, som gör att hen nu reagerar.

"Jag har pratat med alla lärare mitt barn har haft, även rektorn vid ett flertal tillfällen och då även via mejl och telefon. De själva anser säkert att de har försökt hjälpa till men jag håller inte med. Den enda insatsen som har gjorts är samtal som inte har lett någonstans", skriver föräldern i sin anmälan.

Föräldern uppger att barnet blivit slaget, mobbat och kränkt var- och varannan dag, och ofta kommer hem ledsen över vad ett annat barn sagt och gjort, samt är rädd för detta barn.

"Att detta har fått pågå sedan förskoleklass och inget har hänt är skandal. Alla barn ska kunna känna sig trygga när de är i skolan", skriver föräldern.

Rektorn har tidigare svarat på ett mejl från föräldern och då skrivit så här:

"Att det blir konflikter är en naturlig del i ett barns utveckling. Det kan vi inte ta ifrån dem. Det är hur de lär sig att hantera och lösa konflikten som ger utveckling".

Barn- och elevombudets jurist har nu hört av sig till Östra Göinge kommun för att de skriftligen ska svara på frågor om anmälan, något som ska vara framme senast på tisdag.