Fotbollssatsning fortsätter i Osby

Osby Artikeln publicerades

Nu är det påskrivet och klart med en fortsättning på fotbollssatsningen. Osby kommun har skrivit avtal med B Innovation AB som samarbetar med fotbollsklubbarna Kalmar FF, Mjällby AIF, Ängelholms FF, Vittsjö GIK och Kristianstads DFF.

Fotbollsutbildningen fortsätter i Osby.
Foto: Vegard Wivestad
Fotbollsutbildningen fortsätter i Osby.

– Att vi nu kan fortsätta vår fotbollssatsning är fantastiskt och viktigt för kommunen, säger kommunstyrelsens ordförande Niklas Larsson (C) till kommunens webbsajt.

Sedan tidigare är det känt att samarbetet med Calcio AB, ett samarbete som funnits sedan 2014, avslutas vid årsskiftet.

Under perioden januari 2020 till juni 2021 kommer två koncept att vara i gång samtidigt, elit och bredd, för att Calcioeleverna ska kunna fullfölja sin påbörjade utbildning på Ekbackeskolan.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.