Guld och gröna skogar vid Immeln

Immeln Artikeln publicerades
Foto:Fredrik Jalhed

Det var verkligen guld och gröna skogar för arrangören bakom Musik vid Immeln. Två av landets mest folkkära artister och strålande sol drog rekordpublik.

Det var en ömsesidig kärleksaffär av det större slaget som ägde rum intill sjön Immeln under lördagen. När Hasse Andersson med band gick på scenen vid 14-tiden möttes han av drygt ett par tusen åskådare som mer än gärna offrade sin lediga lördag för att sitta i solen med en tallrik potatissallad med grillspett och ett glas vin för att lyssna på honom. Och Hasse Andersson visste att besvara kärleken, och så även till sin nyfunna publik efter melodifestivalen – barnen och tonåringarna som stod närmast scenen och redo med sina mobiltelefoner.

Han visste vad de var där för.

– Den här låten hade vi egentligen tänkt att vi skulle spela sist, men vi ska inte låta ungarna vänta. Vi spelar den i stället mitt i programmet och skulle det falla väl ut så tar vi den en gång till i slutet, sa han och började utan bandet:

  "Det var dans och hålligång upp på logen natten lång".

  Snart följde bandet med och "Guld och gröna skogar" var i full gång. Överallt klappade folk takten och här och var hade folk svårt att stå still till den populära sången. Ett gäng kvinnor dansade och sjöng med för glatta livet.

  – Det här är underbart, sa Anne Johansson med väninnorna Pernilla Hallberg och Susanne Jönsson.

  De var i Immeln tillsammans med ett större gäng på uppemot 20 personer där alla var från Hylta.

  – Vi cyklade tillsammans från Hylta hit idag, sa Pernilla Hallberg.

  Intill de dansande kvinnorna stod Hyltabon Johan Jönsson.

  – Det är inte bara det att Hasse är så bra. Här är också många fina och glada människor, sa han.

  Vid sidan av scenen, där det inte var lika trångt, hade ett par småbarnsfamiljer satt sig vid ett bord för att få i sig lite mat i lugn och ro. Föräldrarna Niklas Svennarp och Emelie Isaksson från Knislinge hade en enkel förklaring till varför de var där idag. Deras treåriga dotter Wera älskar Hasse Andersson.

  – Hon har spelat Hasse på Spotify hela förmiddagen, så vi har verkligen laddat upp, sa Emelie.

  Mellan låtarna passade också Hasse Andersson på att berätta om det för honom nya fenomenet med den unga fanskaran.

  – Mitt liv är inte sig likt efter Melodifestivalen. Jag får friarbrev nästan varje dag av barn från 3,5 år och uppåt.

  Sen bjöd han på klassiker för hans äldre publik, som "Änglahund", innan han avrundade som han lovat med "Guld och gröna skogar" i repris. Den här gången reste sig så gott som alla upp och klappade med.

  Sedan var det bara för publiken att slå sig ner igen och njuta av raden av artister och uppträden innan nästa folkkära artist intog scenen – Sanna Nielsen – som också fick stående ovationer.

  Lika nöjda som publiken var arrangörerna.

  – Vi trodde att vi skulle slå det tidigare publikrekordet på 2 500 och det gjorde vi. Det kom 2 800 personer, säger huvudansvarige Kjell-Inge Malm.

  Fakta

  Musik vid Immeln

  Arrangemanget med musik, hantverk och mat har hållit på i 36 år. De första 28 åren var det Bygdeföreningen i Immeln som arrangerade, men sedan togs arrangemanget över av föreningarna Hjärsås-Värestorp och Sibbhults IF.

  Artister som har spelat på Musik vid Immeln genom åren är Christer Sandeling, Eric Saade, Östen Warnerbring och Kalle Moraeus för att nämna några.

  Visa mer...