Immeln syns på SVT under tisdagen: Par tävlar mot varandra

Immeln Artikeln publicerades

Zappa in SVT1 klockan 20.00 under tisdagskvällen. Då besöker ”Auktionssommar” Immeln, ett program som spelades in i augusti.

Det var fullt med folk när Auktionssommar spelades in i Immeln i augusti. Nu sänds programmet.
Foto: Bosse Nilsson
Det var fullt med folk när Auktionssommar spelades in i Immeln i augusti. Nu sänds programmet.

Tisdagens program är det sista (avsnitt åtta) i den andra säsongen av ”Auktionssommar”, där Sofia Rågenklint är programledare. Programmet går ut på att två par tävlar mot varandra om vem som kan ropa hem de bästa fynden under en auktion, där man har 6 000 kronor per par att spendera.

I tisdagens final i Immeln är det far och son Håkan och Johan Holgerson från Ängelholm respektive Dalby som ställs mot syskonen Pierre och Nathalie Svensson från Umeå.

Avsnittet spelades in på gården som det nu bortgångna paret Elsa och Gösta Nilsson flyttade in i 1956. De blev båda 97 år gamla och det är deras bohag som nu auktioneras ut i tv-programmet.

– Pappa var en otrolig samlare. Han älskade loppisar, har ett barnen, dottern Rosie Hennig tidigare berättat för Kristianstadsbladet.

Gården har en gång i tiden varit Immelns gamla telefonstation och mycket av det gamla är bevarat i huset. Till våren läggs gården, som nu är ett dödsbo, ut till försäljning.

Fotnot: Programmet går att se på svtplay.se redan från 02.00 på tisdagen.