Kalle kallade till folkfest

Östra Göinge Artikeln publicerades

Parkeringen var smockfull, ljudet av musik ekade över Immelnsjön och gräsmattan var täckt av piknick-korgar och filtar.Den 35:e upplagan av Musik vid Immeln blev precis den folkfest som den traditionsenligt har tenderat att bli.

När det kommer till större utomhustillställningar är vädret ofta en viktig parameter. När Musik vid Immeln startade klockan två på lördagseftermiddagen var förutsättningarna optimala.

Men någon timme senare öppnade sig himmeln över Immeln lite grand. En hel del gick för att hämta sina paraplyn. Medan andra, som till exempel Anne Nilsson och Ulf Holmén från Sibbhult, njöt i svalkan.

- Vi har aldrig varit här tidigare men det är verkligen en folkfest. Det är faktiskt skönt att det kommer några droppar och jag tycker att förutsättningen är fantastisk, säger Anne.

- Det är tillställning med låg profil och hög kvalité, konstaterar Ulf.

Musikfesten lockade som vanligt mycket folk från närområdet. När det samtidigt rådde risk för parkeringsbrist passade en hel del på att ta cykeln i stället.

Jan och Birgitta Lennartsson var två av dem. De hade cyklat från Söndraby längs det gamla järnvägsspåret för att vara på plats. Själva anledningen till att de tagit sig till Immeln under lördagen var glasklar.

- Det är för att Kalle Moraeus spelar. Han är duktig, folklig, ödmjuk och charmerande, haha. Det är roligt för bygden att det har kommit så mycket folk också, säger Birgitta.

Personer i alla åldrar satt och njöt i det svala sommarvädret. Helena Lindfors från Arkelstorp hade tagit med sig sina döttrar till folkfesten.

- Jag hade faktiskt förväntat mig att lite mer var riktat åt barnen. Men jag tycker absolut att det är mysigt här och det är kul att det händer någonting, säger Helena.

Att Kalle Moraeus var det stora dragplåstret gick inte att ta miste på. Publikrekordet för Musik vid Immeln ligger på 2 500 besökare och det var när Peps Persson var på besök. Nu kom det cirka 2000 personer, drygt 400 fler än ifjor.

– Vi är nöjda, säger huvudansvarige Kjell-Inge Malm.