Kvinna åtalas för försök till mord

Broby Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

Kvinnan utdelade tre knivhugg, ett i bröstet, ett i bröstryggen och ett ovanför knäet på en annan kvinnlig bekant. Nu åtalas hon för försök till mord. Hon ska också ha varit påverkad av droger och fått hjälp med att undanröja kniven.

21-åringen gav sig på en 28-årig Brobykvinna som hon kommit i kontakt med på en fest, fredagen den 1 september strax före midnatt. Ett av de tre knivhuggen skadade kvinnans ena lungsäck så att den fylldes med luft och blod.

”X har försökt beröva N livet genom att tilldela henne tre knivhugg. Fara för att N skulle dödas har förelegat och varit utesluten enbart på grund av tillfälliga omständigheter”, konstaterar åklagaren i stämningsansökan som lämnades in under tisdagen.

Efter dådet lämnade den 21-åriga kvinnan, som inte är hemmahörande i Östra Göinge, över kniven till en annan person, en 31-årig man som därmed är misstänkt för att ha försökt undanröja bevis om vem som var gärningsmannen.

31-åringen som sitter häktad i ett annat ärende ska enligt åklagaren ha vetat vad kniven använts till och åtalas därför för brott mot knivlagen och för skyddande av brottsling. Åklagaren anser att brottet därmed begåtts med uppsåt.

21-åringen förnekar brott men säger att det varit bråk mellan henne och 28-åringen. Enligt vittnen har det framkommit att hon sagt att hon skulle slå 28-åringen.

På polishuset drogtestades kvinnan och svaret visar att hon brukat cannabis strax före eller i samband med dådet.