Någon flyttade på valsedlar i vallokalen: Ingen vet varför

Knislinge Artikeln publicerades
Socialdemokraternas valsedlar flyttades i Knislinge – två gånger.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Socialdemokraternas valsedlar flyttades i Knislinge – två gånger.

Någon gång efter 14.30 på tisdagen flyttades Socialdemokraternas valsedlar för EU-parlamentet i Knislinge bibliotek. Något som bibliotekarien upptäckte dagen efter.

I det ena stället flyttades valsedlarna från A till S (ska sorteras efter Arbetarepartiet Socialdemokraterna), i det andra ställdes det på V. Eftersom stället lutar doldes dock inte Vänsterpartiets valsedlar bakom. Vem som gjort detta eller varför är oklart, men en incidentrapport är lämnad till Valnämnden.

– Det här anses dock inte vara något som ska ha påverkat partier eller folk som röstar men vi är tvungna att rapportera varje incident, säger kommunsekreteraren Andreas Sjölin.

Förra torsdagen togs 15 valsedlar emot på fel sätt i Knislinge.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.