Naturfestival med bilder och föreläsningar

Sibbhult Artikeln publicerades

I dag, lördag, är det dags för Naturskyddsföreningens Naturfestival som hålls på Sibbhults folkets hus. Då kan besökarna grotta ner sig i biofåtöljerna och titta på fina bilder.

Naturfestivalen i fjol på Folkets hus i Sibbhult var välbesökt.
Foto: Tommy Svensson
Naturfestivalen i fjol på Folkets hus i Sibbhult var välbesökt.

Det är femte året i rad som festivalen körs, denna gång består programmet av sex olika föreläsningar och bildvisningar som omfattar ett brett område.

Först ut klockan 9.45 är Sven Persson som berättar historien om den mytomspunna storken och hur den återvände till Skåne.

Kan man fotografera med känsla, engagemang och kärlek till naturen, med kameran som enda verktyg.? Camilla Noresson visar bilder klockan 11.00.

Mikael Gustafsson från Hästveda låter besökarna följa med på en resa till Cornwall med kung Arthurs stormfåglar, Land End och en försvunnen trädgård klockan 12.10.

Jörgen Tannerstedt – Sveriges främsta astrofotograf – visar sina nattbilder, med norrsken, vintergata och stjärnspår klockan 13.50.

Skogen som motivområde och inspiration för bildskapande bjuder på en resa från regnskog till skogen hemmavid med Marie Kantermo klockan 15.00.

Till sist hamnar besökarna i Vattenriket bland kroknäbbar och eldögon, rovfåglar och ugglor. Patric Olofsson berättar om sitt arbete klockan 16.15.

Naturfestivalen som denna gång hålls till förmån för Rädda skogen avslutas med prisutdelning i fototävlingen klockan 17.00.

Det blir också utställning och försäljning av honung, fågelholkar och böcker.