Öppet hus i Klockaregården

Knislinge Artikeln publicerades

Knislinge hembygdsförening har öppet hus på lördag, 10.00-13.00, i Klockaregården.

Då får man bland annat chansen att gå på styltor, tävla i hästskokastning, vika pappersflygplan samt se skolmuseet, industrimuseet och samlingarna på ovanvåningen.

Meningen med att ha öppet hus är att få visa samlingarna och att yngre generationer ska få ett intresse för hembygden. Med andra ord riktar sig dagen till alla i Knislinge, Kviinge och Gryt.

”Skulle några utsocknes dyka upp är de lika välkomna”, hälsar Knislinge hembygdsförening, som även tipsar om att ta med något att grilla och dricka.

Fotnot: Knislinge hembygdsförening går tillbaka till 1933 då Knislinge planterings- och försköningsförening bildades. 1953 ombildades den till Knislinge hembygdsförening.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.