Osby kommun och Calcio AB avslutar samarbete

Osby Artikeln publicerades

Osby kommun och Calcio AB kommer inte förlänga samarbetet kring fotbollsakademin. Parterna har inte kunnat nå en överenskommelse om en fortsättning och därför avslutas samarbetet när nuvarande avtal löper ut den 31 december 2019.

Jonas Thern, verksamhetsansvarig för Calcios fotbollsakademi.
Foto: Per Ohlsson
Jonas Thern, verksamhetsansvarig för Calcios fotbollsakademi.

– Vi var överens om det mesta men kunde inte komma överens om ekonomin, säger Lars-Anton Ivarsson (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden.

– Osby kommun kommer omgående att arbeta fram en ny lösning för att kunna fortsätta fotbollsutbildningen. Detta är högsta prioritet just nu och fokus ligger på våra elever och deras utbildning, säger Petra Gummeson, kommundirektör.

Berörda elever och vårdnadshavare kommer att få mer information från Ekbackeskolan och Calcio AB hur detta påverkar deras utbildning och fotbollssatsning framåt, det är 70 elever där man ännu inte hittat en lösning.

– Det finns förstås elever som nyligen påbörjat sin utbildning samt en ny intagning på gång. De ligger lite illa till, säger Ivarsson.

Ekbackeskolan i övrigt påverkas inte av avtalet och skolans programutbud samt verksamhet fortsätter som vanligt.

Från höstterminen 2014 har fotbollsakademin funnits på Ekbackeskolan, ett avtal har även skapats med IFK Osby. För att avtalet med fotbollsakademin skulle bli verklighet renoverade Osby kommun omklädningsrum och byggde två nya konstgräsplaner, varav en uppvärmd. Kommunledningen menade då att akademin skulle stärka Osbys varumärke.

Verksamhetsansvarig för Calcio AB är den förre VM94-hjälten i fotboll, Jonas Thern, som startade Calcios akademi 2004.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.