Polis till matbutik efter tips om pantfusk

Broby Artikeln publicerades

På onsdagseftermiddagen upptäckte en mataffär i Broby att något inte stämde med pantburkarna som pantats i butikens maskin. En polisanmälan om bedrägeri har upprättats.

 

Det var en uppringare som i samtal med polisen berättade att hen sett flera personer panta burkar utan egentlig giltig pantkod. Det var på onsdagskvällen oklart till vilket värde som falska burkar pantats i butiken.

– När patrullen kommer fram så är det ingen som sett de här personerna befatta sig med burkarna med felaktiga pantkoder, säger Evelina Olsson vid polisens ledningscentral och nämner att det inte är så himla ovanligt med den här typen av bedrägerier med falska pantkoder

Trots att de utpekade personerna inte kunde knytas till misstankarna så upprättades en polisanmälan om bedrägeri.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Kristianstadsbladet och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.