Skar sönder däck och snattade mat

Glimåkra Artikeln publicerades
Foto:Johansen, Erik

Mannen försökte snatta mat men ertappades.

Då gick han ut och skar sönder däck på tre bilar. Mannen minns inget men fastnade på film. Nu åtalas han för skadegörelse.

Händelsen inträffade en februarikväll på Ica. En av de anställda upptäckte en man som uppförde sig misstänkt i butiken.

Mannen försökte springa ut från butiken utan att betala för sina varor, men konfronterades av personalen, men hävdade bestämt att han inte handlat något. Fast när han tvingades öppna sin jacka ramlade det ut en massa varor.

Därefter lämnade han butiken.

  I affären fanns ett par kunder, när dessa kom ut och satte sig i sina bilar för att köra därifrån upptäckte de att de hade punktering.

  En av kunderna upptäckte att någon skurit sönder tre av däcken på bilen, den andra upptäckte att det pös ur ett däck och skyndades sig hem, först där upptäckte han att ytterligare två däck var sönderskurna.

  De båda kunderna fick kontakt med varandra igen på parkeringen utanför affären, en bärgare fick hjälpa till med en av bilarna.

  När de tog kontakt med butikspersonalen, upptäcktes att också dennes bil fått tre av sina däck sönderskurna.

  Rätt omgående misstänkte de drabbade att det var den snattande mannen som låg bakom ingreppen och polis kontaktades. Gärningsmannen, som kändes igen, hade dessutom fastnat på film när han utförde ingreppen.

  Till en början nekade 38-åringen till att han skulle vara den skyldige. Bland annat försäkrade han att han aldrig bar kniv eller var aggressiv. Han sa sig dock inte minnas något då han varit påverkad av starka mediciner.

  När polisen spelade upp filmen för honom, där han skär sönder däck, fann han för gott att erkänna handlingarna.

  Mannen åtalas nu för tre fall av skadegörelse och ska enligt åklagaren ersätta däck för sammanlagt 15 000 kronor, till tre målsäganden.