Spex och visor vid Immeln

Östra Göinge Artikeln publicerades

Visor blandas med komik när Mats och Rollo från Casinongänget är konferencierer vid årets musik vid Immeln. På lördag är det dags för den traditionella musikfesten.

Dönaberga inleder eftermiddagen och sen kommer barnen underhållas av tuta och kör. Sen sjunger Nilla Nielsen, med rötter i Sibbhult, för publiken. Hon har gett ut fem skivor och kommer tillsammans med tre musiker.

Höga förväntningar

– Hon kommer ju från trakten så folk är nog intresserade av att få lyssna till henne. Det verkar intressant och borta i västra Skåne drar hon ju mycket folk, säger Kjell-Inge Malm som står för arrangemanget med Hjärsås/Värestorp IF och Sibbhults IF.

    Klockan sjutton är det så dags för det stora dragplåstret; Danne Stråhed. Förväntningarna är stora och arrangörerna hoppas på att i alla fall tusen personer ska leta sig till sjön för att lyssna.

    – Han drar ju bra med folk överallt så vi hoppas att han gör det här också. Han var ju här för något år sedan, säger Kjell-Inge Malm.

    Höga förväntningar

    Förutom musik blir det traditionellt hantverk som vanligt med smycken, smide och tovat. En servering kommer finnas på plats och konferenciererna Mats Olofsson och Roger Liljenberg kommer spexa och underhålla mellan musikerna.

    – Vädrets makter gör ju mycket, men vi gör som lopporna och lever på hoppet. Det ska inte bli regn i alla fall, säger Kjell-Inge Malm.